Home

Wednesday, October 1, 2014

Unutulmuş Krallık: Antik Alalah'ta Arkeoloji ve Fotoğraf


Koç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi galerisinde açılan Unutulmuş Krallık: Antik Alalah'ta Arkeoloji ve Fotoğraf sergisinin kitabı yayımlandı.

Murat Akar ve Hélène Maloigne tarafından derlenen; sanat tarihi, arkeoloji ve fotoğraf kategorilerindeki kitap raflardaki yerini aldı.
Koç Üniversitesi Yayınları, yeni bir kitabı daha okurlara sunuyor. Koç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi'nde (ANAMED) düzenlenen sergi kapsamında hazırlanan Unutulmuş Krallık: Antik Alalah'ta Arkeoloji ve Fotoğraf / The Forgotten Kingdom: Archaeology and Photography at Ancient Alalakh adlı kitap İngilizce ve Türkçe olarak iki dilde yayımlandı. Kitap, Aççana Höyük, antik Alalah kentinde hem 1930 ve 1940'larda, hem de günümüzde yapılan kazılarda çekilmiş fotoğrafları arkeoloji, sanat tarihi ve fotoğraf meraklılarının ilgisine sunuluyor.

Antik yerleşim, günümüz Antakya'sı yakınlarındaki Amik Ovası'nda Asi Nehri'nin kenarında yer alıyor. Höyük, bölgedeki en büyük orta ve geç tunç çağı yerleşimiydi ve İÖ ikinci binyılda Mukiş Krallığı'nın başkentliğini yapmıştı. Murat Akar ve Hélène Maloigne tarafından derlenen kitapta, erken yirminci yüzyıldan yirmibirinci yüzyıla arkeoloji tarihi, fotoğrafçılığı ve toplum peyzajı karşılaştırmalı olarak anlatılıyor. Gelenekleri olduğu kadar dönüşümleri de yansıtan Aççana Höyük'ün fotoğraf kayıtlarının bulunduğu bu kitap, yalnızca geçmişte iskân edilmiş bir yerleşmeyi değil, günümüzün de bir portresini sunuyor.

No comments:

Post a Comment